Texels Kookboek - Chocoladefondue

Ingrediënten
250 gr chocolade 1 borrel creme de cacao water 10 aardbeien

Hulpmiddelen
steelpannetje garde fonduevorken diepe soepkom schilmesje

Voorbereiding

Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en was ze even onder koud stromend water. Prik ze nu voorzichtig op een fonduevork (daar waar je het kroontje hebt verwijderd) zonder dat de aardbei inscheurt.

Bereiding

Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg zoveel water toe dat de chcolade net onder staat. Breng nu aan de kook en zet dan het gas wat lager, voeg nu de creme de cacao toe. Laat de saus op laag vuur zachtjes binden. Blijf constant roeren ivm aanbranden !!

Giet de lichtgebonden saus in een diepe soepkom of smal hoog schaaltje, serveer heet.

Serveertip

Leg de fonduevorken met de aardbeien kruislinks op een bord en zet dan het schaaltje met de chocoladesaus erbij. Direkt serveren.

Eet smakelijk !!